Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili a fost transferat din închisoare la o clinică privată pentru tratament

  • 12 Mai 13:33
Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili a fost transferat din închisoare la o clinică privată pentru tratament

Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili a fost transferat joi într-o clinică privată pentru tratament, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat semnificativ în închisoare, în urma a două greve ale foamei, informează Reuters.

Un avocat al lui Saakașvili a spus că echipa care îl apără a fost informată în legătură cu faptul că Mihail Saakașvili a fost transferat la o clinică în capitala Tbilisi, dar că serviciul penitenciar nu a furnizat niciun fel de informații cu privire la starea lui de sănătate.

Mihail Saakașvili, 54 de ani, se află în detenție din octombrie anul trecut, când s-a întors în Georgia după ani de exil, pentru a participa la o manifestație a opoziției cu o zi înainte de alegerile locale.

Saakașvili, care a implementat reforme prooccidentale în timpul președinției sale de aproape un deceniu, a fost acuzat în contumacie în 2018 de abuz în serviciu în timpul mandatului său, acuzație pe care el o respinge ca fiind motivată politic.

Într-un interviu scris acordat Reuters luna trecută, Saakașvili a spus că are nevoie "urgent de ajutor medical" și a acuzat rele tratamente în închisoare, acuzații pe care autoritățile georgiene le neagă la rândul lor.

Potrivit fostului președinte georgian, detenția sa l-a lăsat cu o "gravă suferință neurologică".

Familia și susținătorii lui Saakașvili au cerut de mai multe ori autorităților să permită transferul lui în străinătate, pentru tratament medical.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,3
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:10,8 m/s
Thu
13
Fri
17
Sat
21
Sun
15
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău