Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili a fost transferat din închisoare la o clinică privată pentru tratament

  • 12 Mai 2022 13:33
Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili a fost transferat din închisoare la o clinică privată pentru tratament

Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili a fost transferat joi într-o clinică privată pentru tratament, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat semnificativ în închisoare, în urma a două greve ale foamei, informează Reuters.

Un avocat al lui Saakașvili a spus că echipa care îl apără a fost informată în legătură cu faptul că Mihail Saakașvili a fost transferat la o clinică în capitala Tbilisi, dar că serviciul penitenciar nu a furnizat niciun fel de informații cu privire la starea lui de sănătate.

Mihail Saakașvili, 54 de ani, se află în detenție din octombrie anul trecut, când s-a întors în Georgia după ani de exil, pentru a participa la o manifestație a opoziției cu o zi înainte de alegerile locale.

Saakașvili, care a implementat reforme prooccidentale în timpul președinției sale de aproape un deceniu, a fost acuzat în contumacie în 2018 de abuz în serviciu în timpul mandatului său, acuzație pe care el o respinge ca fiind motivată politic.

Într-un interviu scris acordat Reuters luna trecută, Saakașvili a spus că are nevoie "urgent de ajutor medical" și a acuzat rele tratamente în închisoare, acuzații pe care autoritățile georgiene le neagă la rândul lor.

Potrivit fostului președinte georgian, detenția sa l-a lăsat cu o "gravă suferință neurologică".

Familia și susținătorii lui Saakașvili au cerut de mai multe ori autorităților să permită transferul lui în străinătate, pentru tratament medical.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău