Fostul președinte BEM rămâne închis încă 90 de zile

  • 23 Februarie 2016 11:39
Fostul președinte BEM rămâne închis încă 90 de zile

Încă 90 de zile de arest pentru fostul președinte al Băncii de Economii, Grigore Gacikevici. Judecătoria Buiucani a admis astăzi, 23 februarie, demersul procurorilor privind prelungirea măsurii de arest, transmite IPN.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, în baza probelor acumulate de procurori și ofițerii de urmărire penală, a fost deschis un dosar penal în care Grigore Gacikevici este învinuit pe faptul încălcării regulilor de creditare în perioada în care deținea funcția de președinte la BEM. Pentru încălcarea regulilor de creditare, legislația în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani.

Fostul șef al BEM, Grigore Gacikevici, alături de alte patru persoane din fosta administrație a băncii, au statutul de inculpat într-o altă cauză penală ce vizează fraudele de la BEM. Printre cei care se află pe banca acuzaților sunt ex-șeful Direcției credite, ex-șeful Direcției securitate și fostul șef al Direcției juridice. Dosarul a fost transmis în instanța de judecată în aprilie 2013.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău