Fostul președinte BEM rămâne în AREST

  • 10 Decembrie 2015 15:50
Fostul președinte BEM rămâne în AREST

Fostul președinte al Băncii de Economii, Grigore Gacikevici, rămâne în arest.

Curtea de Apel a respins astăzi, 10 decembrie, recursul avocaților prin care a fost cerută casarea deciziei de aplicare a arestului preventiv pentru un termen de 30 de zile, transmite IPN.

Grigore Gacikevici a fost reținut la începutul lunii decembrie de ofițerii Centrului Național Anticorupție într-un nou dosar ce vizează fraudele de la BEM. Dosarul în care  Gacikevici are statut de bănuit a fost deschis pe faptul încălcării regulilor de creditare în perioada în care deținea funcția de președinte la BEM.

Potrivit CNA, este vorba despre încălcarea regulilor de creditare în privința a trei agenți economici, suma totală depășind 260 de milioane de lei.  Pentru încălcarea regulilor de creditare, legislația în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare de până la șapte ani.

Până acum, cinci persoane din fosta administrație a BEM au statut de inculpat în  cauze penale ce vizează fraudele de la instituție. Pe banca acuzaților sunt fostul președinte al BEM, foștii șefi ai Direcției Credite, Direcției Securitate și Direcției Juridice.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Câțiva nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Arhivă Radio Chișinău