Fostul președinte al raionului Criuleni, Vitalie Rotaru este bănuit de însușirea a circa 1,7 milioane de lei

  • 13 Aprilie 2017 15:56
Fostul președinte al raionului Criuleni, Vitalie Rotaru este bănuit de însușirea a circa 1,7 milioane de lei

Fostul președinte al raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, este bănuit de însușirea a circa 1,7 milioane de lei în cadrul unor proiecte investiționale europene. Acesta a fost reținut astăzi,  de către ofițerii Centrului național Anticorupție (CNA), pentru 72 de ore, se arată într-un comunicat de presă al CNA. 

Denunțătorii susțin că Vitalie Rotaru, fost președinte de raion din partea PLDM, ar fi exercitat presiuni asupra lor pentru a-i determina să-i ofere suma de 1,7 mln de lei.

Potrivit materialelor examinate,  în 2012, Consiliul raional Criuleni a semnat cu Asociația pentru Studii Sociale Aplicate „ASSTREIA” un memorandum de colaborare pentru atragerea de investiții în vederea dezvoltării durabile a localităților din raion. Un an mai târziu, semnatarii au reușit obținerea a două contracte de grant, în valoare de peste două milioane de euro. După lansarea proiectelor, fostul președinte al raionului Criuleni ar fi șantajat membrii Asociației pentru a-i determina să contribuie financiar la unele proiecte personale.

Părțile vătămate au declarat că ar fi transferat suma indicată, în tranșe, pe conturile unei companii petroliere, recomandate de fostul președinte al raionului, pentru a nu supune riscurilor executarea contractelor și a nu ajunge la unele conflicte cu donatorii.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, fostul președinte al raionului Criuleni riscă până la 15 ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău