Fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy va fi judecat pentru acte de corupție

  • 19 Iunie 2019 15:25
Fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy va fi judecat pentru acte de corupție

Fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy a fost inculpat, miercuri, pentru acte de corupție, într-o investigație privind interceptări telefonice, afirmă surse judiciare citate de Agenția France-Presse și de cotidianul Le Figaro.

Înalta Curte de Casație a validat miercuri trimiterea în judecată a lui Nicolas Sarkozy. Instanța supremă a respins apelul formulat de Thierry Herzog, avocatul lui Nicolas Sarkozy.

Fostul președinte al Franței încerca să evite un proces pentru corupție și trafic de influență.

Dosarul se referă la finanțarea ilegală a campaniei electorale de către moștenitoarea companiei L'Oreal, Liliane Bettencourt. Parchetul Național Financiar (PNF) a cerut în octombrie 2017 trimiterea în judecată a lui Nicolas Sarkozy pentru "corupție, trafic de influență și încălcarea secretului profesional" în acest caz. 

Nicolas Sarkozy este acuzat că a încercat să obțină în 2014, prin intermediul avocatului său, informații secrete de la Gilbert Azibert, la acea vreme magistrat al Curții de Casație în dosarul Bettencourt. Sarkozy ar fi încercat să îl promoveze pe Gilbert Azibert în schimbul informațiilor secrete despre conversații telefonice interceptate în anchetă.

Procurorii francezi au interceptat conversațiile lui Sarkozy în contextul anchetei privind acceptarea unor donații ilegale din partea moștenitoarei companiei L'Oreal, Liliane Bettencourt, decedată în septembrie 2017.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău