Fostul președinte al BEM a fost ARESTAT

  • 04 Decembrie 2015 15:34
Fostul președinte al BEM a fost ARESTAT

Fostul președinte al Băncii de Economii, Grigore Gacikevici, care a fost reținut acum trei zile de ofițerii Centrului Național Anticorupție într-un nou dosar ce vizează fraudele de la BEM, va petrece și următoarele 30 de zile în izolator.

 O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 4 decembrie, de către Judecătoria Buiucani. Avocații lui Gacikevici susțin că nu sunt de acord cu sentința și o vor contesta în instanța de apel, transmite IPN.

La rândul lor, procurorii afirmă că arestul preventiv a fost solicitat pe motiv că există o bănuială reală că acesta și-ar putea coordona depozițiile cu ceilalți participanți la această cauză penală și ar crea diferite versiuni de eschivare de la urmărirea penală sau de diminuare a rolului său infracțional.

Grigore Gacikevici are statut de bănuit într-un nou dosar deschis pe faptul încălcării regulilor de creditare în perioada în care deținea funcția de președinte la BEM. Potrivit CNA, este vorba despre încălcarea regulilor de creditare în privința a trei agenți economici, suma totală a acestora depășind 260 000 000 de lei. În baza probelor acumulate de procurori și ofițerii de urmărire penală ai CNA, a fost deschis un dosar penal. Pentru încălcarea regulilor de creditare, legislația în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare de până la șapte ani.

Până acum, cinci persoane din fosta administrație a BEM au statutul de inculpat, iar marți, 1 decembrie, a avut loc o nouă ședință de judecată în cadrul căreia au fost conexate mai multe cauze penale ce vizează fraudele de la BEM. Pe banca acuzaților sunt fostul președinte al BEM, foștii șefi ai Direcției Credite, Direcției Securitate și Direcției Juridice. Dosarul a fost transmis în instanța de judecată în aprilie 2013.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău