Fostul premier Vlad Filat vrea să colaboreze, din închisoare, cu comisia de anchetă privind furtul miliardului

  • 22 Iunie 2019 11:33
Fostul premier Vlad Filat vrea să colaboreze, din închisoare, cu comisia de anchetă privind furtul miliardului

Fostul premier Vlaf Filat, condamnat într-un dosar de corupție, anunță prin intermediul avocaților săi că este gata să ofere toate informațiile necesare Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor care au dus la devalizarea bancară din 2014.

„Mă adresez președintelui Comisiei pentru elucidarea fraudei bancare. Sunt la dispoziția Comisiei pentru a oferi informațiile pe care le dețin și pentru a răspunde la întrebările care sunt de interes. Același mesaj este adresat și către celelalte Comisii speciale ale Parlamentului”, potrivit unui mesaj publicat de avocații lui Vlad Filat pe contul de Facebook al acestuia.

În mesaj, Vlad Filat îi solicită noii majorități parlamentare să nu repete greșelile din trecut, când au fost create diferite comisii, dar care nu au adus rezultatele așteptate.

„Am încrederea că acest Guvern dincolo de speranța care o oferă cetățenilor va reuși să ofere oamenilor ceea ce așteaptă de atâta și atâta timp. Un Stat, (căci Țară avem una) care oferă cetățenilor libertate, democrație și bunăstare”, a scris Vlad Filat, care menționează că „lucrurile trebuie duse până la capăt”.

El își exprimă regretul că nu a reușit să demită pe fostul procuror general Valeriu Zubco și pe fostul guvernator al Băncii Naționale Dorin Drăguțanu. „Dacă reușeam să-l demit și pe Procurorul General de atunci Zubco, dar și pe fostul guvernator Drăguțan sunt sigur că nu ajungeam la frauda bancară, evitam tragedia din Pădurea Domnească și multe alte lucruri rele care s-au întâmplat în acest stat...”, a concluzionat Filat.

Majoritatea parlamentară PSRM/Blocul ACUM a constituit săptămâna trecută o nouă comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar în Republica Moldova. Comisia va examina fraudele din sistemul bancar începând cu 2010 și urmează să prezinte un raport în Parlament în decurs de 90 de zile.

Comisia este formată din 9 membri – câte trei de la PSRM și Blocul ACUM, iar alți trei membri ar trebui să fie din partea PDM și Partidului Șor.

Comisia este condusă de deputatul Platfomei DA, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari,iar de luni începe audierile diferitor actuali și foști funcționari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău