Fostul premier italian Silvio Berlusconi, internat de urgență cu probleme cardiace

  • 14 Ianuarie 2021 19:15
Fostul premier italian Silvio Berlusconi, internat de urgență cu probleme cardiace

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a fost internat de urgență într-un spital din Monte Carlo din cauza unor probleme cardiace, a declarat joi medicul său personal, relatează Reuters, EFE și AFP, citate de Agerpres.

Alberto Zangrillo a declarat că l-a văzut luni pe Berlusconi și a considerat că ar trebui internat imediat într-un spital din apropiere, pentru că nu credea că ar fi prudent să fie adus înapoi în Italia, la circa 15 km distanță de principat.

Politicianul italian, care are un pacemaker din 2006, se afla în orașul francez Valbonne, în apropiere de Nisa, când a avut această problemă cardiacă, potrivit EFE.

Agenția italiană ANSA este prima care a difuzat informația. Nu este clar pentru moment dacă urgența medicală a fost depășită sau nu, menționează Reuters.

France Presse relatează că Silvio Berlusconi a fost internat pentru o aritmie cardiacă. "Se află la spitalul cardio-toracic din Monaco pentru controale. Se va întoarce acasă în câteva zile", a declarat un purtător de cuvânt al Forza Italia pentru AFP.

De asemenea, AFP citează o declarație a lui Alberto Zangrillo pentru ANSA, potrivit căreia, Berlusconi are o problemă de "aritmie cardiacă".

Berlusconi a fost contaminat cu noul coronavirus în luna septembrie și a fost internat cu pneumonie în spitalul San Raffaele din Milano. Ulterior el le-a spus jurnaliștilor că virusul a reprezentat "cel mai periculoasă provocare" din viața sa.

Silvio Berlusconi, în vârstă de 84 de ani, a fost premier al Italiei în trei rânduri, ultima dată în perioada 2008-2011.

Berlusconi este în continuare liderul partidului de opoziție Forza Italia. Problemele lui cardiace intervin în contextul în care Italia este din nou în haos politic, după ce o mică formațiune a ieșit din coaliția de la guvernare, lipsind-o pe aceasta de majoritate în parlament.

Ziarele au speculat că unii parlamentari ai Forza Italia ar putea fi de acord să susțină actualul guvern pentru a preveni organizarea de alegeri anticipate, notează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău