Fostul premier italian Silvio Berlusconi, grav bolnav, potrivit procurorului

  • 19 Mai 2021 14:56
Fostul premier italian Silvio Berlusconi, grav bolnav, potrivit procurorului

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi este grav bolnav, iar procesul său pentru coruperea unor martori ar trebui să fie suspendat temporar, a declarat miercuri un procuror din Milano, potrivit Reuters, citat de AGERPRES.

Berlusconi, în vârstă de 84 de ani, a fost spitalizat și externat anul acesta după ce a contractat COVID-19 în septembrie trecut, iar în ultimele zile s-au înmulțit speculațiile potrivit cărora starea sa de sănătate s-ar fi deteriorat.

"Suntem ferm convinși că Berlusconi este grav bolnav și suferă de o afecțiune serioasă. Asta arată certificatele medicale și rezultatele consultațiilor", a spus procurorul Tiziana Siciliano.

Exprimându-se în cursul unei audieri într-un dosar legat de un alt caz în care Berlusconi a fost achitat pentru relații sexuale cu o minoră numită "Ruby", Siciliano a spus că Berlusconi ar trebui să fie temporar scutit de proces.

Judecătorul va decide cu privire la disjungerea cauzei lui Berlusconi de ceilalți inculpați pe 26 mai, când va avea loc o nouă audiere.

Berlusconi, premier de patru ori, este acuzat de coruperea unor martori pentru a păstra tăcerea în dosarul prostituției cu minore, începând din anul 2013. El a negat orice act reprobabil din partea sa.

Magnatul media a părăsit spitalul San Raffaele din Milano sâmbătă, după cinci zile de internare. A mai fost spitalizat în martie și de două ori în aprilie. De asemenea, a fost consultat la spital în ianuarie din cauza unei probleme cardiace.

În prezent, "primește îngrijiri la domiciliu. Bineînțeles că suntem îngrijorați", a declarat presei avocatul lui Berlusconi, Federico Cecconi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău