Fostul premier Ion Sturza, despre elita politică din R.Moldova: Toți sunt implicați în „furtul miliardului”

  • 15 Aprilie 2017 08:55
Fostul premier Ion Sturza, despre elita politică din R.Moldova: Toți sunt implicați în „furtul miliardului”

Igor Dodon se joacă cu focul, Vlad Plahotniuc este ”liderul suprem” al Republicii Moldova, iar mai mulți foști și actuali demnitari de rang înalt ar putea să ajungă la închisoare pentru ”furtul miliardului”, a declarat aseară, pe 14 aprilie, fostul premier Ion Sturza, într-o emisiune la PRO TV Chișinău

Referindu-se la șeful statului, Sturza crede că acesta riscă să sfârșească în același fel ca fostul președinte ucrainean, Victor Ianukovici, relatează IPN.

„Dodon este o sculă utilă a propagandei rusești. El se joacă cu focul. Chiar dacă sunt mai puțini de 50 la sută, dar în Republica Moldova a mai rămas o categorie de cetățeni, pentru care contează anumite valori. Și această categorie este foarte activă. Să nu uităm că la alegerile prezidențiale Maia Sandu, pe loc gol și fără resurse, a luat un rezultat foarte bun”, a spus Sturza. 

El mai afirmă că mai mulți foști și actuali demnitari de rang înalt trebuie să facă pușcărie pentru furtul din sistemul bancar.

„Cei de la putere sunt implicați la sigur. Cred că în cele din urmă vom vedea foști și actuali președinți la dubă. Ei trebuie să răspundă. Igor Dodon a fost finanțat de către Ilan Șor, el știa sau nu că acești bani sunt furați? Petru Lucinschi, când a acceptat să ia bani pentru a cumpăra acțiuni, oare nu știa ca acești bani sunt furați?”, a spus Ion Sturza.

Potrivit fostului premier, societatea moldovenească este cuprinsă de spaimă. ”Oamenii se tem să vorbească. Mulți sunt foarte stresați. Este un element psihologic declanșat de liderul suprem din Moldova, Vlad Plahotniuc”, a mai declarat Ion Sturza, citat de IPN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău