Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani

  • 31 Decembrie 2022 12:16
Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit la reședința sa de la Vatican, la vârsta de 95 de ani, la aproape un deceniu după ce s-a retras din funcție din cauza problemelor de sănătate, relatează BBC.

A condus Biserica Catolică mai puțin de opt ani, până când, în 2013, a devenit primul Papă care a demisionat de la Grigore al XII-lea în 1415.

Benedict și-a petrecut ultimii ani de viață la mănăstirea Mater Ecclesiae, aflată între zidurile Vaticanului.

Succesorul său, Papa Francisc, a declarat că l-a vizitat frecvent acolo.

Vaticanul a spus într-o declarație: „Cu tristețe vă informăm că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a încetat din viață astăzi, la ora 9:34, la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican”.

„Informații suplimentare vor fi furnizate cât mai curând posibil.”

Deși fostul suveran pontif era bolnav de ceva timp, Sfântul Scaun a precizat că a avut loc o agravare a stării sale din cauza vârstei înaintate.

Miercuri, Papa Francisc a făcut apel la ultima sa audiență din acest an la Vatican să pentru „o rugăciune specială pentru Papa emerit Benedict”, despre care a spus că este foarte bolnav.

Născut Joseph Ratzinger în Germania, Benedict avea 78 de ani când, în 2005, a devenit unul dintre cei mai în vârstă papi aleși vreodată.

În cea mai mare parte a pontificatului său, Biserica Catolică s-a confruntat cu acuzații, reclamații legale și rapoarte oficiale privind zeci de ani de abuzuri asupra copiilor de către preoți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Fri
20
Sat
21
Sun
22
Mon
18
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău