Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța: „Deciziile proaste ale guvernărilor, bazate pe neutralitate în toate domeniile, ne dau astăzi bătaie de cap”

  • 22 Octombrie 2022 12:50
Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța: „Deciziile proaste ale guvernărilor, bazate pe neutralitate în toate domeniile, ne dau astăzi bătaie de cap”

„Astăzi, guvernarea de la Chișinău se străduie să facă ceva, dar în domeniul militar nu poți să faci ceva peste noapte. Deciziile proaste ale guvernărilor trecute, bazate pe o neutralitate în toate domeniile, ne dau bătaie de cap”, a spus fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuță, aflat în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA.

Fostul ministru a precizat că autoritățile de la Chișinău ar trebui să se debaraseze de politica pașilor mici față de regimul separatist de la Tiraspol.

„Acum este momentul să arătăm și noi duritate. Mulți nu sunt de acord pentru că asta ar putea înrăi Rusia. Dar eu cred că, orice am face noi, oricât de blânzi am fi, Rusia are scopul ei și, dacă va veni momentul să ajungă la Nistru, va merge și mai departe”, a spus Vitalie Marinuța.

Potrivit acestuia, Republica Moldova trebuie să schimbe politica față de regimul separatist de la Tiraspol și față de Găgăuzia, transmite TVR Moldova.

„În Găgăuzia este de 30 de ani autonomie și vedem care este atitudinea politicienilor din regiune. Practic, au același scop cu autoritățile separatiste din regiunea transnistreană, îmbogățirea personală. Trebuie să avem o altă abordare față de conviețuirea noastră în Republica Moldova”, a spus Vitalie Marinuța.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău