Fostul director ASP, plasat în izolator

  • 05 Mai 2022 17:38
Fostul director ASP, plasat în izolator

Fostul director al Agenției Servicii Publice, Sergiu Railean, a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile. O hotărâre în acest sens a fost pronunțată de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, ca urmare a demersului înaintat de procurorii anticorpție.

Contactată de IPN procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media, a declarat că instanța a examinat demersurile acuzatorilor privind aplicarea arestului preventiv în privința celor 13 persoane reținute în dosarul privind achiziționarea blanchetelor la ASP. Magistrații au decis plasarea în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile, a 11 persoane, dar și liberarea provizorie sub control judiciar a unei persoane. Fostul director al ASP este unicul care a fost plasat în izolator.

Oamenii legii au efectuat marți percheziții la Agenția Servicii Publice, iar acestea s-au încheiat cu reținerea a 13 persoane, printre care și fostul director. Persoanele sunt bănuite că au majorat nejustificat cantitatea și suma contractului pentru achiziționarea blanchetelor cu tehnologii de personalizare pentru actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare. Interesele întreprinderii de stat „CRIS Registru” și ulterior ASP au fost prejudiciate cu peste 500 de milioane de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău