Fostul director al CNAM, Dumitru Parfentiev, a fost numit șef la Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare

  • 28 Decembrie 2018 19:20
Fostul director al CNAM, Dumitru Parfentiev, a fost numit șef la Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare

Fostul director al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), Dumitru Parfentiev, demis pe 12 decembrie de Guvern "în baza cererii depuse", a fost numit șef la Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare. Potrivit agenției INFOTAG, această hotărâre a fost publicată vineri în "Monitorul oficial".


Agenția a fost instituită printr-o hotărâre de Guvern în martie 2018 prin fuziunea instituției publice "Agenția pentru Cercetare și Dezvoltare", a Agenției pentru Inovare și Transfer Tehnologic și a Centrului Proiecte Internaționale din subordinea Academiei de Științe a Moldovei.

Autoritatea a fost creată pentru a implementa politicile statului în domeniile cercetării, inovării și dezvoltării, pentru a gestiona fondurile pentru realizarea proiectelor pe această dimensiune, fiind responsabilă de evaluarea propunerilor de proiecte înaintate de cercetători.

Potrivit regulamentului, directorul general al noii structuri trebuie să fie numit în baza unui concurs deschis. Până atunci, premierul numește un director interimar. Până la numirea lui Parfentiev, atribuțiile directorului erau îndeplinite de Viorica Boaghi.

Sursa: Infotag

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău