Fostul deputat ucrainean considerat de Londra favoritul Rusiei spune că Ucraina are nevoie de noi lideri

  • 23 Ianuarie 2022 12:45
Fostul deputat ucrainean considerat de Londra favoritul Rusiei spune că Ucraina are nevoie de noi lideri

Fostul parlamentar ucrainean Evgheni Muraev, despre care Marea Britanie a spus sâmbătă că este un potențial candidat ales de Kremlin să conducă Ucraina după o ofensivă militară, a scris într-o postare pe Facebook că țara sa are nevoie de noi lideri, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Anterior, Muraev a minimalizat afirmația Marea Britanii conform căreia Rusia vrea să îl instaleze la conducerea Ucrainei.

În postarea sa de pe Facebook, el a făcut apel ca Ucraina să nu mai fie împărțită în politicieni pro-occidetali și politicieni pro-ruși.

"Vremea politicienilor pro-occidentali și pro-ruși a dispărut pentru totdeauna în Ucraina", a spus el.

"Ucraina are nevoie de noi politicieni ale căror politici să se bazeze doar pe principiile intereselor naționale ale Ucrainei și poporului ucrainean", a adăugat Muraev.

Marea Britanie a acuzat sâmbătă Rusia că urmărește să instaleze un lider pro-rus la Kiev și să ocupe Ucraina, la o zi după ce discuțiile dintre SUA și Rusia păreau să fi schițat o anumită detensionare a situației.

Într-un comunicat dur, ministrul britanic de externe Liz Truss a denunțat "amploarea activității ruse ce vizează subminarea Ucrainei"."Conform informațiilor noastre, guvernul rus încearcă să instaleze un lider pro-rus la Kiev, în timp ce intenționează să invadeze și să ocupe Ucraina", a adăugat ea.

Ministerul britanic de externe afirmă că "fostul deputat ucrainean Evgheni Muraev este văzut ca un potențial candidat", dar acesta nu este singurul. Serviciile ruse de informații "au legături cu mulți foști politicieni ucraineni", a subliniat Liz Truss.

Ministerul rus de Externe a respins aceste comentarii, spunând că sunt "dezinformări", și a acuzat Marea Britanie și NATO "că escaladează tensiunile" în privința Ucrainei.

Duminică, vicepremierul britanic Dominic Raab a declarat pentru Sky News că "vor exista consecințe dure dacă Rusia va încerca să invadeze Ucraina și să instaleze un regim marionetă".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău