Fostul deputat transfug, Vladimir Vitiuc, rămâne în arest la domiciliu

  • 11 Aprilie 2022 16:20
Fostul deputat transfug, Vladimir Vitiuc, rămâne în arest la domiciliu

Fostul deputat Vladimir Vitiuc, învinuit de îmbogățire ilicită în dosarul parlamentarilor comuniști, care au trecut la democrați în 2015, a fost lăsat să stea în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Curtea de Apel Chișinău a respins, luni, demersul procurorilor anticorupție privind revenirea lui Vitiuc în penitenciar și a menținut decizia instanței de fond, infomrează Anticoruptie.md.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în lipsa lui Vitiuc, acesta fiind reprezentat de apărători, care au invocat că clientul lor este afectat de hemoragie după ce a fost operat în timp ce se afla în arest preventiv.

Curtea de Apel programase să se pronunțe luni și în privința foștilor deputaților Sergiu Sîrbu și Artur Reșetnicov. Instanța a amânat pentru marți examinarea demersului în privința lui Sergiu Sîrbu, care nu s-a prezentat la ședința de judecată. Prelungirea mandatului de arestare în privința lui Artur Reșetnicov a fost amânată pentru vineri după ce avocații fostului deputat au anunțat instanța că clientul lor a fost internat în spital luni dimineață.

Sursa citată amintește că săptămâna trecută Curtea de Apel Chișinău a dispus transferarea ex-deputatului Anatolie Zagorodnîi pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13, după ce Judecătoria Chișinău l-a plasat în arest la domiciliu, la fel ca pe Reșetnicov, Sîrbu și Vitiuc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău