Fostul deputat Andrei Baștovoi va fi eliberat pentru a-și înmormânta soția

  • 01 Februarie 2016 08:36
Fostul deputat Andrei Baștovoi va fi eliberat pentru a-și înmormânta soția

Soția ex-deputatului Andrei Baștovoi a decedat în urma unei scurgeri de gaze. Ministrul justiției, Vladimir Cebotari, a anunțat după o ședință urgentă la Guvern că Andrei Baștovoi, și fiul acestuia, Valentin, care se află în arest, vor fi eliberați pentru 72 de ore ca să participe la funeralii. Un alt fiu, Mircea, se află în stare gravă la spital după ce a fost găsit…

Soția ex-deputatului Andrei Baștovoi a decedat în urma unei scurgeri de gaze. Ministrul justiției, Vladimir Cebotari, a anunțat după o ședință urgentă la Guvern că Andrei Baștovoi, și fiul acestuia, Valentin, care se află în arest, vor fi eliberați pentru 72 de ore ca să participe la funeralii. Un alt fiu, Mircea, se află în stare gravă la spital după ce a fost găsit în comă în urma aceleiași scurgeri de gaze, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, sâmbătă seara, 30 ianuarie, a fost dată o alertă cu informația că două persoane au avut de suferit în urma unui incident, produs într-o casă de locuit, pe strada Gheorghe Asachi din capitală. Tânărul de 26 de ani a fost găsit în locuință și transportat la spitalul „Sfânta Treime” fiind în comă de gradul I și II. O altă persoană rămăsese în casă, fiind nevoie de ajutorul salvatorilor, întrucât persista miros puternic de gaz. O echipă de pompieri cu echipament specializat a pătruns în interior și a scos corpul neînsuflețit al femeii de 59 de ani.

Savatie Baștovoi, ruda familiei, a scris pe o rețea de socializare că Mircea ar fi chemat ambulanța în dimineața zilei de sâmbătă, la poartă fiind găsit un bilețel de la urgență în care scria „Ați solicitat urgență. Am fost 6.50-7.25. Nu ați deschis”.

„Solicitarea a fost făcută de Mircea care pe la 6.30 și-a sunat și un prieten. Apelul a fost găsit mai târziu. Văzând că Mircea nu răspunde la apeluri, câțiva prieteni au venit să-l caute acasă. Au găsit poarta încuiată și lumina aprinsă. Au escaladat poarta și au intrat în casa care, ca de obicei, avea ușile deschise. Domnea un miros insuportabil de CO2 (se pare că totuși era vorba de alt gen de gaze, pentru că CO2, sau bioxidul de carbon, este un gaz inodor – n.r.). Svetlana Baștovoi era fără suflare, dar Mircea era în stare gravă. L-au scos la balcon și au chemat iar urgența. Echipajul a venit cam pe la ora 20.00. Putem conchide că cei doi au stat în gaz încă zece ore de la prima solicitare a intervenției”, scrie în mesajul lui Savatie Baștovoi.

Unul dintre prietenii care a intrat în casa familiei Baștovoi în seara de sâmbătă a comunicat pentru IPN, duminică seara, că Mircea Baștovoi „își revine”.

Andrei Baștovoi, deputat în primul Parlament și semnatar al Declarației de Independență, a fost condamnat în 2013 la 9 ani de pușcărie, pentru că ar fi delapidat fonduri pe când era vicepreședinte al unei companii. În același dosar a fost condamnat și fiul său, Valentin, la 8 ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău