Fostul candidat la funcția de primar al municipiului Bălți, Alexandr Nesterovschi, urmează să devină deputat

  • 04 Februarie 2022 09:56
Fostul candidat la funcția de primar al municipiului Bălți, Alexandr Nesterovschi, urmează să devină deputat

Fostul candidat la funcția de primar al municipiului Bălți, Alexandr Nesterovschi, urmează să devină deputat, fiind supleant pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Aceasta după ce Parlamentul a declarat vacant mandatul în urma decesului deputatei Svetlana Căpățînă, transmite IPN.

Potrivit legislației, mandatul vacant se atribuie supleantului imediat următor de pe lista blocului electoral. Comisia Electorală Centrală, în termen de cinci zile, urmează să examineze candidatura candidatului supleant și o va înainta Curții Constituționale pentru validarea mandatului.

Curtea Constituțională, în termen de 10 zile de la declararea vacanței mandatului de deputat, va valida următorul mandat.

Alexandr Nesterovschi a mai fost deputat în Parlament după alegerile din 2014, fiind ales pe listele Partidului Socialiștilor. A candidat la alegerile locale noi din municipiul Bălți, însă și-a retras candidatura, declarând că „alegerile sunt discreditate și nu au nici legitimitate morală, politică, nici legală”. El urma să concureze în turul doi de scrutin cu Nicolae Grigorișin, după ce Marina Tauber a fost exclusă, iar următorul candidat în clasamentul rezultatelor primului tur, Boris Marcoci, s-a retras din cursă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău