Fostul cancelar german Gerhard Schröder și-a dat demisia din conducerea companiei ruse Rosneft

  • 20 Mai 2022 16:58
Fostul cancelar german Gerhard Schröder și-a dat demisia din conducerea companiei ruse Rosneft

Compania petrolieră de stat rusă Rosneft a declarat vineri că fostul cancelar german Gerhard Schröder și omul de afaceri german Matthias Warnig au informat-o că nu mai pot continua să facă parte din consiliul de administrație, relatează Reuters, potrivit CaleaEuropeana.ro.

“Suntem înțelegători față de deciziile lor și le mulțumim pentru sprijinul lor continuu”, a precizat Rosneft în comunicat, notează sursa citată

Parlamentul European a cerut joi ca Schröder să fie trecut pe lista neagră dacă nu părăsește consiliul de administrație al Rosneft, într-o acțiune menită, de asemenea, să-l descurajeze să accepte un post de conducere la Gazprom.

Schröder, cancelar al Germaniei între 1998 și 2005, a fost intens criticat public pentru că și-a păstrat poziția lucrativă în consiliul de administrație al Rosneft, pe care o deținea din 2017.

Săptămâna aceasta, Germania a închis biroul său finanțat din banii contribuabililor, pe fondul indignării legate de implicarea sa continuă în industria energetică rusă și de refuzul de a-l condamna pe președintele Vladimir Putin, pe care îl consideră un prieten personal, pentru acțiunile Rusiei în Ucraina.

Ieșirea lui Schröder și a lui Warnig urmează plecării altor cinci vicepreședinți străini ai Rosneft, au declarat șase surse pentru Reuters. Aceștia au plecat cu câteva zile înainte de noile sancțiuni ale UE privind Ucraina, care au intrat în vigoare la 15 mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău