Fostul ambasador al Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, spune că discuțiile cu Michael Flynn au fost „absolut transparente”

  • 06 August 2017 09:14
Fostul ambasador al Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, spune că discuțiile cu Michael Flynn au fost „absolut transparente”

Fostul ambasador al Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, a declarat sâmbătă că discuțiile sale cu fostul consilier pentru securitate națională de la Casa Albă, Michael Flynn, au fost transparente și s-au concentrat pe chestiuni privind cooperarea SUA-Rusia, potrivit Reuters.

Kisliak și-a încheiat mandatul la Washington în iulie, dar rămâne o figură cheie în investigația în desfășurare din SUA privind presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidențiale din 2016, scrie Agerpres.

Flynn a fost nevoit să demisioneze în februarie după ce s-a aflat că nu a dezvăluit conținutul unor conversații pe care le-a avut cu Kisliak și că l-a indus în eroare pe vicepreședintele Mike Pence în legătură cu întâlnirile lor.

"Nu am vorbit decât despre cele mai simple lucruri, dar comunicarea a fost absolut corectă, calmă, absolut transparentă. În orice caz, nu există secrete din partea noastră", a declarat Kisliak în timpul unei mese rotunde la televiziunea rusă.

"Există o serie de chestiuni care sunt importante pentru cooperarea dintre Rusia și Statele Unite — în principal terorismul. Iar acesta a fost unul dintre lucrurile pe care le-am discutat", a mai spus el.

Membri ai echipei procurorului special Robert Mueller, care investighează în special presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, au cerut pentru prima dată Casei Albe să le furnizeze documente, a relatat vineri New York Times.

Anchetatorii au cerut Casei Albe să ofere documente în legătură cu Michael Flynn, fost consilier pe securitate națională al președintelui Donald Trump, conform cotidianului american, care citează responsabili apropiați de anchetă.

Deși nu este vorba de o citație oficială, această cerere, în cazul în care va fi confirmată, ar fi un nou semnal că ancheta condusă de Mueller devine tot mai puternică.

Acest procuror special anchetează în principal acuzațiile de ingerință ale Rusiei în campania prezidențială din 2016 câștigată de Trump și suspiciunile de complicitate între echipa de campanie a lui Trump și responsabili ruși.

Atât Trump, cât și autoritățile ruse neagă categoric acuzațiile de ingerință și de complicitate.

Mai multe cotidiene americane au anunțat vineri că Mueller a constituite recent un mare juriu, ceea ce ar putea duce la urmăriri penale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău