Foști oficiali de la Kremlin vor să depună mărturie împotriva crimelor lui Putin

  • 18 Octombrie 2022 13:10
Foști oficiali de la Kremlin vor să depună mărturie împotriva crimelor lui Putin

Publicația germană Der Tagesspiegel susține că foști oficiali ruși, agenți și mercenari din Grupul Wagner fug din Rusia și sunt interesați să depună mărturie despre crimele regimului Putin.

Disidentul rus și activistul pentru drepturile omului Vladimir Osechkin afirmă că mai mulți foști oficiali ai guvernului rus și angajați ai serviciilor secrete fug din Rusia și caută refugiu în străinătate, arată stiriletvr.ro.

Miercurea trecută, două astfel de persoane au fugit în Franța. Potrivit lui Vladimir Oseczkin susține că foi oficiali ruși s-ar fi refugiat miercurea trecută în Franța.

Ei sunt „gata să povestească despre ceea ce au trăit în serviciul secret al FSB și în Grupul Wagner și să dezvăluie detalii devastatoare”. Primele dezvăluiri ar urma să fie făcute publice săptămâna viitoare pe canalul de YouTube al lui Oseczkin, a cărui organizație lucrează pentru a clarifica cazurile de corupție și tortură folosite de statul rus.

Osechkin afirmă că pe 2 octombrie a fost căutat de un fost mercenar membru al conducerii Grupului Wagner, iat pe 9 octombrie, o altă persoană a informat despre intenția sa de a fugi din Rusia.

Cei doi au ajuns în Franța cu același avion și se temeau să nu fie urmăriți. „Și francezii au crezut inițial că amândoi au fost trimiși de serviciile secrete ruse”, scrie Tagesspiegel.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău