Fosta șefă a DIICOT va fi adusă în România după ce a fost prinsă în Italia

  • 11 Iulie 2020 11:52
Fosta șefă a DIICOT va fi adusă în România după ce a fost prinsă în Italia

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica va fi adusă în România după ce a fost prinsă în Italia, fiind dată în urmărire de poliție, potrivit conducerii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR),scrie Agerpres.

Șeful IGPR, Liviu Vasilescu, a declarat, vineri seară, că Alina Bica și un alt urmărit internațional, Ioan Bene, au fost depistați pe teritoriul Italiei, în urma cooperării polițienești dintre cele două state.

"În această seară (...), au fost depistați de colegii noștri, pe teritoriul Italiei, doi urmăriți internațional: Alina Bica Mihaela, urmărită internațional cu mandat european pentru infracțiunea de favorizarea infractorului, condamnată la patru ani la închisoare, și Bene Ioan, urmărit internațional cu mandat european de arestare, fiind condamnat la șase ani și două luni pentru evaziune fiscală, fals și înscrisuri și uz de fals. În acest moment cei doi sunt în custodia colegilor din Italia. (...) Este doar o chestiune de timp până când îi vom aduce acasă", a afirmat Vasilescu.

Fosta șefă a DIICOT a fost dată în urmărire deoarece se sustrăgea "punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii", după ce a fost condamnată definitiv, în noiembrie 2019, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 4 ani de detenție cu executare într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Alina Bica apărea pe site-ul IGPR la secțiunea "Persoane urmărite", ea fiind plecată în Costa Rica.

Omul de afaceri Ioan Bene a fost dat în urmărire în ianuarie 2018, după ce Curtea de Apel Cluj l-a condamnat la închisoare cu executare în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj Horea Uioreanu și trebuia să fie depus la Penitenciarul Gherla. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău