Fostă ministră, numită secretar general adjunct în Guvern

  • 27 Decembrie 2023 10:52
Fostă ministră, numită secretar general adjunct în Guvern

Fosta ministră a infrastructurii și dezvoltării regionale, Lilia Dabija, a fost numită în funcția de secretar general adjunct al Guvernului. O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri de către Guvern, transmite IPN.

Doamna Dabija este magistru în drept. Are o experiență în administrația publică centrală de 18 ani, perioadă în care a activa în diverse autorități publice centrale unde a deținut inclusiv funcții publice de conducere de nivel superior. A activat și în diferite proiecte de asistență externă implementate de către Banca Mondială, GIZ, USAID, UNDP, unde a acordat asistență juridică în procesul de implementare a reformelor în domeniul administrației publice centrale și a documentelor de politici în domeniul reglementării activității de întreprinzător și al controlului de stat”, a declarat secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

În prezent, Lilia Dabija activează în calitate de expert în cadrul Misiunii înalților consilieri ai Uniunii Europene pentru Republica Moldova. Funcția de secretar general adjunct al Guvernului urmează să o exercite începând cu data de 9 ianuarie 2024.

Lilia Dabija a exercitat funcția de ministră a infrastructurii și dezvoltării regionale din luna februarie 2023, succedându-l pe Andrei Spînu. La mijlocul lunii iulie a acestui an, premierul Dorin Recean a anunțat că trei miniștri, printre care și Lilia Dabija, și-au depus mandatele, fără a preciza motivele. La conducerea MIDR a revenit Andrei Spînu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău