Fosta deputată a Radei Supreme de la Kiev, Irina Farion, a fost asasinată la Lviv

  • 20 Iulie 12:05
Fosta deputată a Radei Supreme de la Kiev, Irina Farion, a fost asasinată la Lviv

Politiciana și profesoara ucraineană, Irina Farion, a murit fiind asasinată vineri seara, 19 iulie, la Lviv.

Un individ înarmat a împușcat-o pe politiciana în vârstă de 60 de ani, în jurul orei 19:30, lângă imobilul său situat pe Strada Masarik, unde locuia.
 
Victima a fost internată la spital cu o plagă de armă penetrantă la cap în stare extrem de gravă. În jurul orei 23:00, medicii au raportat că Irina Farion a fost supusă unei intervențiii chirurgicale, fiind în comă și conectată la un ventilator.
 
La mai puțin de o jumătate de oră după intervenție, medicii au anunțat că Irina Farion a murit. ''Inima pacientei nu a rezistat'', a declarat Natalia Matolineț, șefa Secției terapie intensivă a Asociației Medicale din Lviv.
 
''Medicii au făcut tot posibilul, dar rănile provocate au fost incompatibile cu viața'', a spus primarul din Lviv, Andri Sadovi. ''Este regretabil, în pofida tuturor eforturilor medicilor, nu a fost posibil să o salvăm pe Irina Farion'', a declarat șeful Administrației regionale din Lviv, Maksim Kozițki.
 
Atentatul a fost comis de un tânăr. El l-a împușcat-o pe politiciană când aceasta a ieșit din scara blocului. ''A fosto împușcătură în zona tâmplei. Vecinii l-au văzut pe individul care purta mănuși, iar arma era cu amortizor'', a declarat jurnalista din Lviv, Marta Oliiarnik.
 
Ea a fost prima care a anunțat despre asasinarea Irinei Farion. Atacatorul a reușit să fugă, iar autoritățile au declanșat în oraș un plan intitulat Interceptare.
 
Potrivit presei ucrainene, atacatorul se pare că are aproximativ 20-25 de ani. Potrivit Lviv.media, martorii susțin că un tânăr în vârstă de aproximativ 20 de ani a fost văzut la intrarea în blocul unde locuia Irina Farion pe parcursul a două săptămâni.
 
Canalul de Telegram ucrainean Speak Great Lviv a publicat o fotografie în care se pare că este presupusul atacator (această informație nu a fost confirmată). După tentativa de asasinat, a fost deschis un dosar penal. Poliția îl caută pe suspect.
 
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat asasinatul. ''Este evident că orice violență merită doar condamnată și toți cei vinovați de acest atac trebuie să poarte întreaga responsabilitate'', a spus el, după tentativa de asasinat asupra politicianei.
 
Ministrul ucrainean de interne, Ihor Klimenko, a declarat că autoritățile iau în calcul mai multe scenarii în cazul asasinării profesoarei Irina Farion, fost membru al Parlamentului de la Kiev din partea partidului naționalist "Svoboda". Ihor Klimenko a menționat că anchetatorii nu exclud o posibilă "urmă rusească" în asasinarea fostului deputat Irina Farion.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău