Fosta candidată a PSRM la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, a depus actele la CEC

  • 01 Iunie 2021 13:42
Fosta candidată a PSRM la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, a depus actele la CEC

Fosta candidată a PSRM la funcția de premier, Mariana Durleșteanu este prima pe listele Partidului Legii și Dreptății, care a depus astăzi actele la Comisia Electorală pentru a fi înscris în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate. Tot astăzi, socialiștii au venit cu o inițiativă legislativă similară uneia promovată în campania precedentă de Partidul Democrat, iar organizația de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate a organizat un flashmob în centrul Chișinăului, pentru a promova revenirea tinerilor acasă, transmite Radio Chișinău

Partidul Legii și Dreptății a depus actele pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Formațiunea a depus și lista de candidați, prima fiind fosta ministră a Finanțelor în guvernul Greceanîi și primul candidat la funcția de premier propus de Partidul Socialiștilor la începutul acestui an, Mariana Durleșteanu. Ea a declarat că deși a fost plecată timp de mai mulți ani, a urmărit mereu viața politică din Republica Moldova.

Lista este formată din 56 de candidați, majoritatea fără apartenență politică. Liderul formațiunii, generalul Nicolae Alexei este pe locul doi.

Partidul Socialiștilor, aflat de doi ani la guvernare, promite în campania electorală indemnizații lunare de 150 de lei  pentru copiii până la vârsta de 18 ani. O asemenea inițiativă a avut și Partidul Democrat înainte de alegerile parlamentare din 2019. Atunci proiectul a fost votat chiar în prima lectură, iar, ulterior, socialiștii și Blocul ACUM nu au susținut inițiativa PDM pentru a fi votată și în lectură finală. PSRM a mai promis și alimentație gratuită pentru toți elevii.

Iar organizația de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate a organizat un flashmob pentru a convinge tinerii să revină acasă. Cu pancarte și genți de voiaj aceștia au mers în marș prin centrul Chișinăului, scandând lozinci. În Piața Marii Adunări Naționale erau așteptați de persoane mai în vârstă care i-au întâmpinat cu aplauze. Tinerii spun că este necesar ca să fie create condiții în Republica Moldova pentru ca cetățenii să revină acasă.

Amintim că până în prezent Comisia a înregistrat nouă concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, iar dosarele a altor șapte formațiuni politice sunt în proces de examinare. Partidele și candidații independenți trebuie să depună actele până la 11 iunie, inclusiv pentru a fi înregistrați în cursă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău