Fost șef al miliției din Transnistria, reținut cu ajutorul poliției moldovene, condamnat la 13 ani de pușcărie la Tiraspol

  • 27 Aprilie 2019 14:37
Fost șef al miliției din Transnistria, reținut cu ajutorul poliției moldovene, condamnat la 13 ani de pușcărie la Tiraspol

Fostul șef al așa-zisului ”minister de interne” de la Tiraspol, Ghenadi Kuzmiciov, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru contrabandă și deținere ilegală de arme, relatează Newsmaker.md cu referire la un post de televiziune din regiunea separatistă.

Conform deciziei Judecătoriei de la Tiraspol, el a mai fost condamnat la plata unei amenzi de 1700 de dolari SUA își va ispăși pedeapsa într-un penitenciar cu regim sever.

Ghenadi Kuzmiciov nu și-a recunoscut vina, mai informează sursa citată.

Ghenadi Kuzmiciov a fost unul din cei mai apropiați colaboratori ai fostului lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, iar arestarea lui ar avea legătură cu cele șase dosare care i-au fost întocmite în 2017 după venirea la putere a lui Vadim Krasnoselski.

Fostul șef al internelor din regiunea separatistă a fost reținut în iulie 2018 pe traseul Chișinău – Leușeni de un echipaj al INP pentru o verificare de acte. Între timp, un alt vehicul, fără numere de înmatriculare, a oprit, iar câțiva bărbați mascați l-au pus la pământ, l-au așezat cu forța în automobil și l-au dus la Tiraspol.

Ghenadi Kuzmiciov  a fost acuzat de contrabandă comisă de un grup organizat. Potrivit anchetei, acest grup a funcționat din 2012, odată cu venirea la putere a lui Evghenii Șevciuk, al cărui apropiat era Kuzmiciov.

Prin eforturile acestuia, prin regiunea transnistreană ar fi fost transportate prin contrabandă tutun, țigări, alcool, băuturi alcoolice, carne, îmbrăcăminte și alte bunuri. Ancheta consideră că, timp de câțiva ani de activitate a grupului, volumul contrabandei este estimat la 140 mil. de dolari SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău