Fost șef al Marelui Stat Major din România: „Este doar o chestiune de timp să vedem rachete rusești în Transnistria”

  • 09 Octombrie 2016 21:02
Fost șef al Marelui Stat Major din România: „Este doar o chestiune de timp să vedem rachete rusești în Transnistria”

Generalul Constantin Degeratu, fost șef al Marelui Stat Major, avertizează asupra ofensivei rusești spre granițele României și asupra unor acțiuni militare ale separatiștilor din regiunea transnistreană îndreptate împotriva Chișinăului.

„Este doar o chestiune de timp să vedem rachete rusești Iskander, în Transnistria. Este doar o chestiune de timp să vedem acțiuni ofensive ale forțelor militare transnistrene împotriva Republicii Moldova”, a declarat generalul Degeratu într-un dialog cu col. (r.) Ion Petrescu, la postul de televiziune 6TV.

„Apărarea României este și a NATO, care trebuie asigurată pe Nistru. Avem dreptul să fim acolo, la cererea românilor din stânga Prutului, împreună cu ei, să apărăm măcar această linie de demarcație provizorie, pentru a preveni acțiuni ofensive începute acolo și pentru a preveni dislocarea unor forțe militare ostile masive, în acea zonă”, a mai spus generalul.

Fostul șef al Marelui Stat Major este de părere că România, alături de partenerii săi, trebuie să descurajeze Rusia să refacă sistemul Uniunii Sovietice.

„Din câte vedem, lecția lui Putin este că avem obligația și dreptul să ne apărăm conaționalii acolo unde sunt. Nu știu de ce asta este valabilă numai pentru Rusia și nu este o obligație și pentru România, pentru UE, pentru NATO”, se întreabă Degeratu.

În același context, generalul a subliniat că parcursul european al Republicii Moldova este întrerupt pentru următorii 50 de ani și că trebuie găsită o altă formulă pentru dezvoltarea populației de la est de Prut, în legătură cu care România nu a reușit în ultimii 24 de ani să elaboreze o strategie productivă.

Sursa: infoprut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
17,74
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,14 m/s
Sun
18
Mon
16
Tue
15
Wed
15
Thu
16
Arhivă Radio Chișinău