Fost președinte al Asociației Presei Străine de la Hollywood, care decernează Globurile de Aur, exclus din organizație în urma unui e-mail despre Black Lives Matter

  • 21 Aprilie 2021 16:30
Fost președinte al Asociației Presei Străine de la Hollywood, care decernează Globurile de Aur, exclus din organizație în urma unui e-mail despre Black Lives Matter

Asociația Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association – HFPA) a anunțat marți, printr-un comunicat al consiliului său de administrație, că Phil Berk, un fost președinte al său, a fost exclus din rândul membrilor acestei asociații care atribuie Globurile de Aur, informează site-ul revistei Variety, citat de Agerpres.

Decizia a fost luată după un e-mail rasist pe care Phil Berk, un fost președinte al HFPA cu opt mandate, l-a expediat membrilor asociației, weekendul trecut. Marți, cu doar câteva ore mai devreme, postul NBC a sugerat că ar putea să refuze să mai transmită următoarea ediție a galei de decernare a Globurilor de Aur dacă HFPA nu va lua măsuri imediate în privința lui Phil Berk.

„NBC condamnă cu fermitate acțiunile lui Phil Berk și solicită excluderea lui imediată. În timp ce vom aștepta să aflăm detalii despre planurile de reformă pe care le va adopta HFPA, o acțiune rapidă în această chestiune va fi considerată un element esențial pentru decizia postului NBC de a continua să colaboreze cu HFPA și să difuzeze Globurile de Aur”, a anunțat postul de televiziune american.

HFPA este supusă unei presiuni tot mai mari care vizează măsurile pe care urmează să le adopte pentru a rezolva criza în care a intrat din cauza lipsei sale de diversitate și pentru a îndepărta criticile conform cărora organizația este „insulară” și opacă în privința activităților sale, inclusiv în ceea ce privește organizarea galei Globurilor de Aur. Acestei urgențe i se adaugă relatările apărute marți în Los Angeles Times și în The Hollywood Reporter conform cărora doi consilieri principali angajați de HFPA pentru a ghida asociația în privința diversității și incluziunii – profesorul Shaun Harper de la Universitatea Southern California și experta în managementul situațiilor de criză Judy Smith – au demisionat din acele funcții.

Directorii de la NBC așteaptă ca HFPA să prezinte un plan complet de reformare a asociației, după informațiile apărute în Los Angeles Times potrivit cărora organizația nu are niciun membru de culoare și folosește practici financiare îndoielnice. HFPA a fost criticată recent și de o coaliție formată din cele mai mari firme de PR din industria de divertisment, care au anunțat luna trecută cu nu vor mai colabora cu HFPA cel puțin până în data de 6 mai, dacă această organizație nu își va rezolva problemele interne.

Los Angeles Times a publicat recent un e-mail trimis de Phil Berk membrilor HFPA, în care fostul președinte al asociației afirma că Black Lives Matter este „o mișcare rasistă instigatoare la ură” și că artista și activista Patrisse Cullors, una dintre fondatoarele mișcării, este „o marxistă autoproclamată”.

Membrii consiliului director al HFPA au condamnat textul trimis de Phil Berk. „De la înființarea sa, HFPA s-a dedicat ridicării unor punți culturale și creării unei mai bune înțelegeri între artiștii proveniți din diverse medii prin filme și televiziune. Opiniile exprimate în textul trimis de Phil Berk îi aparțin doar lui, iar textul nu reflectă – în nicio formă – opiniile și valorile HFPA. HFPA condamnă toate formele de rasism, discriminare și discurs al urii și consideră că un astfel de limbaj și un astfel de conținut sunt inacceptabile”, a transmis Asociația Presei Străine de la Hollywood într-un comunicat.

Compania MRC, care deține firma Dick Clark Productions, organizatoarea galei de decernare a Globurilor de Aur, a reacționat la rândul ei: „Suntem dezgustați de retorica rasistă promovată de un membru HFPA ieri. Cerem HFPA să ia măsuri rapide și decisive împotriva acestui membru al său”.

Reprezentanții MRC au repetat îngrijorările deja formulate de postul NBC, care consideră că „trebuie să existe o schimbare semnificativă și bine definită în planul anunțat pe 6 mai”, accentuând termenul limită până la care HFPA a promis că va detalia planul său de reforme. HFPA s-a angajat deja să adauge cel puțin 13 persoane de culoare în rândul membrilor săi cu drept de vot.

Phil Berk nu se află la prima lui controversă. Anterior, actorul Brendan Fraser l-a acuzat pe fostul președinte al HFPA de agresiune sexuală. În 2014, Phil Berk i-a supărat pe membrii HFPA după ce a publicat un volum de memorii în care a vorbit în termeni peiorativi despre asociație și unii dintre colegii lui. Phil Berk, care a deținut timp de opt mandate funcția de președinte al HFPA, a decis să își ia un concediu fără plată după publicarea acelei cărți.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău