Fost ministru francez, candidat la postul de director general al FMI

  • 11 Februarie 2016 18:54
Fost ministru francez, candidat la postul de director general al FMI

Fostul ministru francez Finanțe, Christine Lagarde este singurul candidat la postul de director general al Fondului Monetar Internațional, potrivit unui comunicat de presă publicat joi, 11 februarie, de instituția financiară internațională, informează Age

Actualul mandat de cinci ani al lui Christine Lagarde expiră în luna iulie, iar desemnarea sa pentru un nou mandat este practic asigurată, în condițiile în care până miercuri seara, când a expirat termenul limită pentru depunerea candidaturilor, nu a apărut niciun alt contracandidat.
Fostul ministru francez Finanțe și-a anunțat oficial candidatura în data de 22 ianuarie și până acum a primit sprijinul mai multor state din Europa, America de Nord și America Latină.

Desemnarea oficială a lui Christine Lagarde pentru un nou mandat în fruntea FMI ar urma să fie făcută până la începutul lunii martie. 

Conform unei tradiții nescrise, care datează de la înființarea Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional, în fruntea Băncii Mondiale a fost numit un american, iar europenii au desemnat persoana de la șefia Fondului Monetar Internațional. Cinci dintre directori generali ai FMI au fost francezi, doi au fost din Suedia și câte unul din Belgia, Olanda, Germania și Spania. Italia și Marea Britanie nu au avut încă un reprezentant care să ocupe această funcție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău