Fost ministru al Sănătăți, despre revenirea la muncă a bugetarilor: ”Mii de funcționari se vor deplasa iar într-o mișcare browniană prin oraș”

  • 05 Aprilie 2020 12:11
Fost ministru al Sănătăți, despre revenirea la muncă a bugetarilor: ”Mii de funcționari se vor deplasa iar într-o mișcare browniană prin oraș”

Fostul ministru al Sănătății din Guvernul Sandu, Ala Nemerenco, a criticat decizia autorităților privind revenirea la muncă, de luni 6 aprilie, a tuturor bugetarilor, care au avut săptămâna aceasta zile libere.

”Mii și zeci de mii de funcționari de cabinet, care pot face liber munca lor de acasă, se vor deplasa iar într-o mișcare browniană prin oraș. Care a fost scopul să-i ții doar câteva zile acasă, când ei vor circula exact în perioada cu cei mai mulți posibil infectați, nu e clar. Logica - zero. Da, sunt activități care pot fi continuate și trebuie, cu condiția respectării siguranței lucrătorilor. Dar nu acelea, în care nu poate fi menținută nici distanța socială și nici măsurile de protecție nu pot fi aplicate. Este nevoie acum să activeze saloanele de frumusețe? Are cineva nevoie acum de coafură, manichiură, etc? Nu și-o poate face și singur acasă?”, a punctat Ala Nemerenco într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Ea a amintit despre faptul că ”în China medicii și asistentele se tundeau până la piele pentru că părul poate fi și el o cale de transmitere a infecției. Cadrele medicale lucrau în pamperși din cauza intensității muncii și echipamentelor de pe ei. Și noi în Moldova, o mică jertfă nu putem face ca să nu punem această categorie de lucrători sub risc? Sau cuiva din eșalonul de sus le arde de coafuri? Mă uit ce se întâmplă la nivel decizional și am impresia că parcă se joacă cineva acolo sus de-a alba-neagra sau rece-cald”, a conchis Ala Nemerenco.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău