Fost director APP este pus sub învinuire pentru abuz de serviciu și fals în acte publice

  • 16 Iunie 18:24
Fost director APP este pus sub învinuire pentru abuz de serviciu și fals în acte publice

Fostul director al Agenției Proprietății Publice, Vladimir Baldovici, a fost pus sub învinuire pentru abuz de serviciu și fals în acte publice. Învinuirea a fost înaintat astăzi de către procurorii anticorupție, transmite IPN.

Potrivit probelor administrate de către procurori, s-a constatat că ex-directorul general al APP, în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019, abuzând de atribuțiile funcționale, în comun cu un administrator interimar al unei firme agricole, au inițiat procesul de casare a unor mijloace fixe ale întreprinderii vizate în investigație. Fostul director a desemnat reprezentanți ai Agenției Proprietății Publice pentru crearea unei comisii care să evalueze bunurile la  firma agricolă enunțată și să propună casarea mijloacelor fixe.

Ulterior, abuzând de situația de serviciu și atribuțiile care îi reveneau, acționând în interesul administratorului interimar al firmei agricole menționate, Vladimir Baldovici a semnat un act prin care se autorizează casarea a 65 de mijloace fixe cu valoarea inițială de peste 32 de milioane de lei, cu toate că procesele verbale de casare întocmite de către firma vizată, datează cu o dată anterioară pretinsei autorizații emise.

Procuratura Anticorupție precizează că s-a constatat că astfel de acte nu au fost emise oficial de către Agenția Proprietății Publice, iar conținutul acestora a fost denaturat de către mai multe persoane, inclusiv cele investigate pe caz, care au acționat în coparticipare și coordonare de acțiuni.

Urmărirea penală pe acest caz continuă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:5,66 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
19
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău