Forumul moldo-român a societății civile a reunit la Chișinău 70 de participanți de pe ambele maluri ale Prutului

  • 05 Septembrie 16:32
Forumul moldo-român a societății civile a reunit la Chișinău 70 de participanți de pe ambele maluri ale Prutului

Două zile de discuții, 70 de participanți din Republica Moldova și România, și un memorandum semnat. Este bilanțul forumului comunității moldo-române a societății civile pentru dezvoltare, eveniment organizat de către Fundația Constantin Mimi la Chișinău, în perioada 3-4 septembrie.

La deschiderea evenimentului a participat Secretarul general al Consiliului Județean Iași și șeful Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat. În calitate de vorbitori în cadrul evenimentului au fost vicepreședintele Congresului Autorităților Locale din Moldova, directori ai Grupurilor de Acțiune Locală și reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și ai organizațiilor internaționale.

Forumul moldo-român a avut scopul de a consolida participarea societății civile la procesele sociale care au loc în societate, de a promova și consolida durabilitatea organizațiilor societății civile, precum și de a dezvolta spiritul civic activ și a voluntariatului. 

La finalul celor două zile de discuții, schimb de experiență și bune practici sociale, participanții au semnat Memorandumul de de Înțelegere privind cooperarea dintre Organizațiile Societății Civile din România (OSC) și OSC-urile, Autoritățile Publice Locale și agenții economici din Republica Moldova. 

Proiectul „Comunitatea moldo-română a societății civile pentru dezvoltare” este finanțat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Mon
18
Tue
21
Wed
17
Thu
19
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău