Forumul Economic Mondial de la Davos a fost amânat până la jumătatea lui 2022 din cauza variantei Omicron

  • 20 Decembrie 2021 16:43
Forumul Economic Mondial de la Davos a fost amânat până la jumătatea lui 2022 din cauza variantei Omicron

Forumul Economic Mondial de la Davos ce urma să aibe loc în luna ianuarie a anului viitor a fost amânat până la jumătatea lui 2022 din cauza îngrijorărilor legate de răspândirea noii variante Omicron a coronavirusului, relatează The Jerusalem Post.

Anunțul a fost făcut luni de organizatorii evenimentului, una dintre cele mai importante întâlniri anuale ale liderilor politici și oamenilor de afaceri din întreaga lume, aceștia motivând decizia prin incertitudinile legate de varianta Omicron, scrie HotNews.ro.

„Condițiile din prezent în ceea ce privește pandemia fac extrem de dificilă organizarea unei întâlniri în persoană. Pregătirile au fost făcute sub îndrumarea experților și s-au bucurat de o colaborarea apropiată la toate nivelurile cu guvernul elvețian”, au afirmat organizatorii într-un comunicat remis presei.

„În pofida regulilor sanitare stricte pentru întâlnire, infecțiozitatea [variantei] Omicron și impactul acesteia asupra călătoriilor și mobilității au făcut necesară amânarea”, au adăugat aceștia.

Întâlnirea din luna ianuarie era așteptată și datorită prezenței noului cancelar german Olaf Scholz, după ce timp de 16 ani cea mai puternică economie a Europei a fost reprezentată la Davos de Angela Merkel.

Scholz și-a prezentat săptămâna trecută programul de guvernare în parlamentul german, anunțând „cea mai mare transformare a economiei din ultima sută de ani”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău