Forum investițional la Chișinău: va fi prezentată harta investițională a capitalei

  • 26 Iulie 2021 12:28
Forum investițional la Chișinău: va fi prezentată harta investițională a capitalei

În data de 14-15 octombrie, la Chișinău va avea loc un forum investițional, organizat în premieră de municipalitate. În cadrul evenimentului, va fi prezentată strategia de dezvoltare a Chișinăului 2030 și harta investitională a municipiului, a anunțat Olga Ursu, viceprimar al municipiului Chișinău, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite IPN.

Olga Ursu a precizat că pe harta investițională urmează a fi amplasate mai mult de 50 de obiective investiționale imobiliare, funciare, de infrastructură, sociale, educaționale, de agrement, dar și mai multe oportunități de parteneriate publice-private, cum ar fi taxarea electronică, dezvoltarea rețelei de parcări, eficientizarea traficului, managementul deșeurilor, eficiența energetică. Cu experții se lucrează asupa elaborării hărții investiționale, au fost elaborate deja 14 profiluri investiționale, care descriu și care sunt oportunitățile de investiție, a adăugat viceprimarul.

Forumul va reuni peste 350 de participanți, atât online, cât și cu prezență fizică, dintre care peste 100 din mediul academic și sectorul asociativ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău