Forum de discuții despre combaterea dezinformării: Rusia face tot posibilul pentru a scoate acest guvern, ales în mod democratic

  • 25 Iulie 18:24
Forum de discuții despre combaterea dezinformării: Rusia face tot posibilul pentru a scoate acest guvern, ales în mod democratic

Rusia încearcă să influențeze situația politică din R. Moldova, în preajma Referendumului constituțional privind aderarea la Uniunea Europeană, care va avea loc la toamnă, atenționează reprezentanții autorităților în cadrul unui forum de discuții la tema combaterea dezinformării, transmite Radio Chișinău.

În prezent, Rusia încearcă să scoată de la putere un guvern ales în mod democratic, susține deputatul PAS Andrian Cheptonar, membru al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică. El atenționează că Rep. Moldova reprezintă un teren de luptă pentru Federația Rusă, iar dacă la Chișinău ar fi rămas o guvernare pro-rusă, în contextul invaziei în Ucraina, pe Aeroportul Chișinău ar fi putut ajunge avioane cu trupe ruse:

„Rusia face tot posibilul pentru a scoate acest guvern, ales în mod democratic. Ei fac tot posibilul pentru a readuce guvernul pro-rus în Rep. Moldova și, în acest sens ei fac tot posibilul, din cauză că nu ne pot ajunge în mod militar, deși sigur ar fi putut să o facă, dacă ar fi avut ocazia, să ne invadeze viața politică, publică. Trebuie să rezistăm. Vrem ca Rep. Moldova să rămână un partener de încredere pentru Uniunea Europeană, dar și pentru alți parteneri”, a afirmat Andrian Cheptonar.

Rusia duce un război informațional intens împotriva Republicii Moldova și întregii Europe, pentru a distruge încrederea oamenilor în Uniunea Europeană, susține directoarea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, Ana Revenco. Propaganda rusă încearcă să submineze agenda de securitate și economică a Rep. Moldova.

 „În ultima perioadă, evenimentele care abordează și subiectul de astăzi sunt într-un număr mai mare, dar asta nu face decât să confirme importanța subiectului pentru noi toți. Asta ne face să fim uniți pe aceeași poziție, ori o coeziune, un consens, o unitate pe subiectul care ține de fiecare în parte este absolut necesară”, a declarat Ana Revenco.

Ana Revenco consideră că un rezultat pozitiv la Referendumul pentru integrare europeană, în aceste timpuri, într-o țară unde Rusia își dorește să-și extindă influența, este un semnal puternic de rezistență.

În ciuda provocărilor pe plan intern și extern, cum ar fi dezinformarea din partea Federației Ruse, integrarea europeană rămâne o prioritate pentru Rep. Moldova, a mai transmis și secretara de stat a Guvernului pentru Integrarea Europeană, Rodica Crudu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
9
Mon
10
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău