Forțele ucrainene au pătruns în Verbove, afirmă un general ucrainea de rang înalt. „Va urma un progres și mai mare”

  • 23 Septembrie 2023 12:29
Forțele ucrainene au pătruns în Verbove, afirmă un general ucrainea de rang înalt. „Va urma un progres și mai mare”

Generalul care conduce contraofensiva ucraineană de-a lungul liniei sudice a frontului afirmă că forțele sale au reușit să pătrundă în Verbove – și prezice că va urma un progres și mai mare, relatează CNN.

„Pe flancul stâng [în apropiere de Verbove] am făcut o breșă și continuăm să avansăm în continuare”, a declarat Oleksandr Tarnavsky pentru corespondentul internațional principal al CNN, Frederik Pleitgen, în timpul unui interviu acordat vineri, deși a recunoscut că trupele sale se mișcă mai încet decât se anticipa, scrie G4Media.

„Nu atât de repede cum era de așteptat, nu ca în filmele despre cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus el. „Principalul lucru este să nu pierdem această inițiativă (pe care o avem). Și, ei bine, să nu o pierdem în practică, cu acțiuni”.

Afirmația generalului este cel mai recent indiciu al oficialilor ucraineni că se fac progrese pe frontul sudic în războiul cu Rusia.

Forțele ucrainene au afirmat în ultimele săptămâni că au pătruns în „prima linie” a bastioanelor rusești din regiunea Zaporizhzia, într-un semn că Kievul se apropie de rețeaua întinsă de tranșee fortificate a Moscovei de-a lungul frontului sudic.

Oficialii numiți de ruși în Zaporizhzhia ocupată au oferit o imagine diferită a luptelor. CNN nu este în măsură să verifice rapoartele de pe câmpul de luptă ale niciuneia dintre părți. Cu toate acestea, analiza din surse deschise a înregistrărilor video disponibile sugerează că unele unități ucrainene au trecut printr-o linie importantă de apărare rusă în apropierea satului Verbov

La începutul lunii septembrie, forțele ucrainene au declarat că au cucerit satul Robotyne și că se îndreaptă spre est, spre satul Novoprokopivka. Soldații au declarat că se așteaptă la lupte pentru controlul terenului înalt la sud și la est de sat, pe măsură ce se apropie de următorul strat de apărare rusesc. Verbove se află la câțiva kilometri est de Robotyne.

Cu toate acestea, Tarnavsky a declarat pentru CNN că el crede că marea descoperire a contraofensivei ar fi dacă Ucraina ar putea cuceri Tokmak, un centru strategic pentru Rusia, care este prima sa țintă majoră în lupta sa din sud.

CNN a relatat la începutul acestei săptămâni că forțele ucrainene se aflau încă la aproximativ 20 de kilometri de Tokmak, luptând să străpungă multiplele straturi de apărare rusească.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău