Forțele ucrainene au lansat un atac masiv cu drone asupra pozițiilor militare ruse din Crimeea ocupată

  • 26 August 2023 09:19
Forțele ucrainene au lansat un atac masiv cu drone asupra pozițiilor militare ruse din Crimeea ocupată

Serviciul de securitate SBU și forțele armate ucrainene au lansat un atac la scară largă cu drone asupra pozițiilor militare ruse din Peninsula Crimeea ocupată, a informat presa ucraineană vineri seară, informează Reuters. Zeci de militari ruși au fost uciși și răniți, a informat vineri portalul de știri Ukrainska Pravda, citând surse SBU.

Potrivit informațiilor apărute în presă, Brigada 126 a Flotei Ruse de la Marea Neagră a fost atacată în satul Perevalne, nu departe de capitala Crimeei, Simferopol, citează Agerpres

Alte mass-media ucrainene au relatat, de asemenea, despre operațiune, spunând că dronele au putut ocoli apărarea antiaeriană rusă și au lovit un depozit de muniții și alte echipamente militare. Sursele care au vorbit cu presa ucraineană au sugerat că forțele de ocupație ruse au fost prinse pe nepregătite.

Pe rețelele de socializare a fost publicată și o fotografie cu nori de fum. 

Nu au existat informații imediate din partea oficialilor ucraineni sau ruși. Afirmații despre ce se întâmplă pe câmpul de luptă sunt greu de verificat în mod independent.

Ministerul rus al Apărării și autoritățile de ocupație din Crimeea se laudă adesea cu doborârea dronele ucrainene.

Ucraina vizează din ce în ce mai des ținte din peninsula Mării Negre, anexată de Rusia în 2014.

Președintele Volodimir Zelenski a promis că va elibera toate teritoriile ocupate, inclusiv Crimeea. Vineri seara, el a cerut aliaților să se grăbească să predea avioane de luptă F-16 pentru a învinge forțele ruse. „Scopul nostru este să ne apropiem de momentul în care F-16 ne vor ajuta să ținem la distanță teroriștii ruși. Cât de repede posibil”, a spus el într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare.

Cu aceste avioane de luptă, Ucraina vrea să își consolideze contraofensiva și să își protejeze mai bine spațiul aerian.

„Echipa noastră internațională lucrează pentru a extinde cât mai mult posibil misiunile de antrenament", a spus președintele Zelenski. „Armata noastră pregătește infrastructura cât mai repede posibil și trimite piloți și ingineri la antrenament. Trebuie să ne asigurăm că Ucraina este pe deplin pregătită”.

Accidentul s-a produs între localitățile Însurăței și Bărăganu. 21 de persoane au fost rănite, printre ele fiind și copii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău