Forțele de securitate germane au efectuat percheziții la membri și susținători ai Hamas și Samidoun în patru landuri

  • 23 Noiembrie 2023 11:27
Forțele de securitate germane au efectuat percheziții la membri și susținători ai Hamas și Samidoun în patru landuri

Forțele de securitate germane au întreprins percheziții în landurile Berlin, Saxonia Inferioară, Renania de Nord-Westfalia și Schleswig-Holstein, la proprietăți ale unor membri și simpatizanți ai organizațiilor palestiniene Hamas și Samidoun, interzise în această țară, a anunțat Ministerul de Interne german joi într-un comunicat, informează dpa și AFP.

"Continuăm acțiunea noastră consecventă împotriva islamiștilor radicali. Prin interzicerea Hamas și Samidoun în Germania, noi am transmis un semnal clar că nu vom tolera nicio apologie sau susținere a terorii barbare a Hamas împotriva Israelului", a declarat ministrul federal german de interne Nancy Faeser în comunicat.

"Islamiștii și antisemiții nu trebuie să se simtă în siguranță nicăieri", a adăugat ea, anunțând că ministerul său "urmărește îndeaproape mii de islamiști".

În total 15 proprietăți au fost percheziționate joi începând cu orele șase dimineața, în baza unor ordine emise de tribunale administrative din cele patru landuri.

Ministerul de Interne federal german a interzis activitățile Hamas și ale rețelei pro-palestiniene Samidoun în Germania pe 2 noiembrie.

Hamas numără circa 450 de membri în Germania, potrivit cifrelor oficiale germane.

Până în prezent, "nu au avut loc acțiuni violente ale Hamas în Germania", se explică în comunicat. Activitățile sale pleacă de la "manifestații de simpatie și activități de propagandă, până la activități de finanțare sau de colectare de donații" pentru "întărirea organizației centrale în străinătate".

"Membrii și susținătorii Hamas în Germania încearcă de asemenea să influențeze discursul politic și social în Germania în sensul (dorit de) Hamas", potrivit ministerului.

La rândul său, rețeaua Samidoun "pledează pentru utilizarea violenței ca mijloc de a promova interese politice și neagă dreptul Israelului de a exista", adaugă comunicatul. Potrivit ministerului, rețeaua face apologie pentru strategia terorii utilizată de Hamas.

Interzicerea acestor grupări a intervenit după atacul sângeros comis de mișcarea islamistă palestiniană în Israel pe 7 octombrie, în principal împotriva civililor. Potrivit cifrelor israeliene, circa 1.200 de persoane au fost ucise și 240 de persoane au fost luate ostatice în Fâșia Gaza.

Ca represalii, Israelul a jurat să "anihileze" Hamas, bombardând neîncetat teritoriul palestinian asediat unde trăiesc 2,4 milioane de palestinieni și lansând o operațiune terestră pe 27 octombrie. Potrivit cifrelor Hamas, peste 14.100 de persoane au fost ucise în Fâșia Gaza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău