Forțele de ordine din Ucraina au arestat la Harkov un grup de spioni ruși

  • 05 Septembrie 2017 10:36
Forțele de ordine din Ucraina au arestat la Harkov un grup de spioni ruși Sursa: unian.info

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anuntat ca a reținut pe 17 augist, în Harkov, oras din estul țării, un grup de spioni ruși, a declarat șeful SBU, Vasilii Grițak.

Potrivit lui Grițak, grupul era alcatuit din 18 persoane, din care 7 au fost deja acuzate oficial de spionaj. „Am efectuat 16 perchezitii domiciliare. Gruparea desfășura activități de sabotaj și de culegere de informații pe teritoriul nostru“ – a spus Grițak, scrie paginaderusia.ro.

Coordonatorul grupului de spioni se afla in orasul rusesc Belgorod, unde se afla centrul responsabil de coordonarea retelei de spionaj si diversiune din Ucraina, a declarat șeful SBU.

Anterior, pe 17 august, Grițak a acuzat FSB de pregătirea unor acte teroriste pe teritoriul Rusiei, folosind cetățenii ucraineni. El a spus că SBU a reținut doi cetățeni ai Ucrainei, Alexandr Karatai și Daria Mastikașeva, pe care ii acuza de trădare pentru colaborarea cu serviciile rusești de informatii și traficul ilegal de arme.

Potrivit lui Grițak, Mastikașeva și Karatai recrutau foști militari ucraineni care au luptat în Donbas pentru atacuri teroriste „de razbunare” la Moscova și în alte orașe din Rusia, pentru ca apoi să acuze guvernul ucrainean de activități teroriste.

„Principala noutate a serviciilor speciale rusești este utilizarea pe neve a foștilor participanti la operatiunile militare din Donbas pentru a masca propriile operațiuni. Am primit informații că FSB-ul, prin structura denumita Centrul Federal de Informare – pregătește o altă provocare la adresa țării noastre“, – citează agenția „Interfax-Ucraina“ declaratia sefului SBU.

El a reiterat acuzațiile sale la adresa serviciilor secrete ruse privind organizarea de acte teroriste pe teritoriul Ucrainei – la Odesa, Harkov, Herson și în alte orașe.

„Ei sunt dispusi să sacrifice cetățeni ruși pentru a destabiliza situația din Rusia și a oferi motivele unei invazii pe scara larga a teritoriului Ucrainei. Sunteți conștienți de gravitatea geopolitica a faptelor voastre? ” – i-a intrebat Grițak retoric pe sefii serviciilor secrete ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău