Forțele de ordine au desconspirat un cazinou clandestin

  • 05 Mai 2017 15:26
Forțele de ordine au desconspirat un cazinou clandestin

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, ofițerii SIS în comun cu procurorii PCCOCS și ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală a IGP al MAI au identificat un nou cazinou electronic.

De menționat că  localul în care se practica, în regim on-line,  jocurile de noroc, prin încălcarea legislației în vigoare, aparține  aceleiași persoane juridice, la care, în luna februarie curent, au fost efectuate mai multe perchezții în vederea documentării activității infracționale.

Gruparea infracțională acționa conform aceleiași scheme identificate în cadrul acțiunilor de urmărire penală efectuate pe caz, amenajând, în mod clandestin, o sală de joc, dotată cu rulete, dispozitive video, audio, precum și altă tehnică prin care se asigura conectarea la internet și transmiterea semnalului în mediul on-line. Jocurile de noroc, în speță, se realizau în etape succesive prin intermediul unui site, ce putea fi accesat doar din străinătate.

Pentru serviciile prestate, agentul economic achita angajaților salariul oficial doar în proporție de circa 30%, celelalte 70% - se achitau ,,în plic”.

În timpul perchezițiilor efectuate la cazinou au fost ridicate: recuzita cazinoului, purtători de informație, cărți de joc cu elemente de identificare electronic, precum și alte obiecte care au valoare probantă în cadrul cauzei penale.

În contextul efectuării ultimelor acțiuni de urmărire penală, suma totală a prejudiciului cauzată bugetului public național se stabilește.

Pe acest caz a fost reținută o persoană, care deținea funcție de administrare în cadrul companiei.  În cazul în care îi va fi demonstrată vinovăția, aceasta riscă privațiune de libertate  până la 10 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău