Forțele de Apărare ale Ucrainei continuă operațiunea ofensivă în direcția Melitopol, regiunea Zaporojie

  • 02 Septembrie 2023 14:25
Forțele de Apărare ale Ucrainei continuă operațiunea ofensivă în direcția Melitopol, regiunea Zaporojie

Forțele de Apărare ale Ucrainei continuă operațiunea ofensivă în direcția Melitopol (regiunea Zaporojie), unde își consolidează pozițiile recucerite - a raportat, sâmbătă dimineață, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În ultimele 24 de ore, aviația Forțelor de Apărare a lansat șase lovituri asupra unor zone în care se aflau ocupanți ruși, arme și echipamente militare inamice, precum și cinci lovituri asupra unor sisteme de rachete antiaeriene ale armatei invadatoare a Rusiei.

Unitățile de rachete și artilerie, de asemenea, au lovit patru zone în care se afla personal militar inamic, armament și echipamente militare, distrugând 10 sisteme de artilerie, două posturi de comandă, trei depozite de muniții și o stație radar aparținând ocupanților ruși, transmite KORESPONDENT

Și guvernul SUA susține că Forțele Ucrainei au făcut "progrese notabile" în ofensiva lor împotriva pozițiilor puternic fortificate ale Rusiei din sud.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că aceste câștiguri au fost realizate în ultimele 72 de ore la sud de Zaporojie.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat pentru CNN că forțele Kievului avansează, dar "este o luptă grea".

Rusia susține că a preluat poziții strategice în apropierea orașului Kupiansk din nord-estul Ucrainei. Niciuna dintre afirmații nu a fost verificată independent, notează BBC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău