Forțele armate germane își suspendă exercițiile de pregătire militară în Irak

  • 15 Mai 2019 15:50
Forțele armate germane își suspendă exercițiile de pregătire militară în Irak

Armata germană a anunțat miercuri că și-a suspendat până la noi ordine exercițiile de instruire militară în Irak, pe fondul tensiunilor regionale în creștere și al riscurilor generate de această situație pe teritoriul irakian, informează dpa, AFP și Reuters, citate de Agerpres.

'Bundeswehr-ul și-a suspendat instrucția', a declarat presei purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării german, Jens Flosdorff, răspunzând la o întrebare privind atitudinea Germaniei față de Irak în contextul tensiunilor cu Iranul în regiune. El s-a referit la o 'vigilență sporită' a armatei germane în această țară, fără să excludă ca exercițiile de instrucție să se poată relua 'în zilele următoare'.

Departamentul de Stat al SUA a ordonat anterior personalului guvernamental neesențial american să părăsească ambasada SUA din Bagdad și consulatul din Erbil (nord), pe fondul escaladării tensiunilor între Washington și Iran.

Această decizie intervine la o zi după ce Comandamentul Central american a declarat că forțele SUA în Irak și în Siria vecină au fost plasate în stare de alertă ridicată în urma unor 'amenințări credibile' din partea forțelor iraniene în regiune.

Surse militare germane au menționat că măsura de suspendare a exercițiilor de pregătire militară a fost decisă în acord cu partenerii Germaniei în cadrul coaliției internaționale de combatere a grupării jihadiste Statul Islamic. Germania dispune în prezent de un contingent de 160 de militari în Irak.

sursa:AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău