Forțele aeriene ucrainene au lansat 17 atacuri asupra efectivelor rusești, arată Kievul în bilanțul ultimei zile

  • 17 Iunie 2023 19:00
Forțele aeriene ucrainene au lansat 17 atacuri asupra efectivelor rusești, arată Kievul în bilanțul ultimei zile

Forțele aeriene ucrainene au lansat în ultima zi 17 atacuri asupra unor zone cu concentrări de trupe rusești, în timp ce Moscova a atacat din nou, printre altele, regiunea Kiev, a anunțat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de Agerpres.

„Pe parcursul ultimei zile, aviația forțelor de apărare a efectuat 17 atacuri asupra unor zone în care erau concentrate trupe inamice. De asemenea, soldații noștri au distrus un elicopter de atac inamic Ka-52 și șapte vehicule aeriene fără pilot de recunoaștere tactico-operațională", se arată într-un buletin militar ucrainean.

Acesta adaugă că "pe parcursul zilei, unitățile de rachete și artilerie au atacat un post de comandă, 3 zone de concentrare inamică, 5 unități de artilerie în poziții de tragere, 4 stații de război electronic și alte 2 instalații inamice importante".

Toate acestea în timp ce, în ultimele 24 de ore, Rusia a declanșat un alt atac asupra regiunii Kiev cu șase rachete balistice Kh-47 Kinjal lansate din aer și șase rachete de croazieră Kalibr, toate fiind doborâte de partea ucraineană.

În plus, rușii au efectuat 33 de atacuri aeriene și 59 cu sisteme de rachete cu lansare multiplă în care, pe lângă pagube la nivelul infrastructurii, au fost raportate victime civile.

În raportul militar se precizează că forțele rusești își concentrează eforturile principale pe direcțiile Liman, Bahmut, Avdiivka și Marinka, iar în ultimele 24 de ore au avut loc 36 de confruntări.

Pe fronturile Zaporojie și Herson, forțele ruse continuă să desfășoare acțiuni defensive, adaugă sursa citată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:4,63 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău