Forțele Aeriene Române, gazda exercițiului CASTLE FORGE. US Air Force trimit avioane F-15 în România

  • 13 Octombrie 2021 15:05
Forțele Aeriene Române, gazda exercițiului CASTLE FORGE. US Air Force trimit avioane F-15 în România

Începând cu 16 octombrie, Forțele Aeriene Române (ROAF)  participă cu forțe și mijloace la exercițiul CASTLE FORGE, în cadrul căruia efectuează în comun cu partenerii americani și canadieni o serie de misiuni în zona Mării Negre, transmite defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, exercițiul are ca scop principal demonstrarea coeziunii în aplicarea măsurilor NATO de reasigurare a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, precum și capacitatea de dislocare rapidă a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE) în scopul susținerii acestor măsuri, precizează ROAF într-un comunicat de presă.

În cadrul misiunilor de zbor în comun, Forțele Aeriene Române participă cu aeronave F-16 MLU și o aeronavă C-130 Hercules, iar Componenta Operațională Aeriană coordonează, planifică forțele și mijloacele participante și asigură controlul aerian asupra aeronavelor.

Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în Europa vor participa la exercițiul CASTLE FORGE cu patru aeronave F-15 dislocate, cu acest prilej, de pe locația Larissa, Grecia, în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniță”, Borcea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău