Forțele Aeriene Regale Canadiene preiau misiunea de politie aeriană în România

  • 29 August 2018 18:32
Forțele Aeriene Regale Canadiene preiau misiunea de politie aeriană în România

Un detașament al Forțelor Aeriene regale canadiene (RCAF) a preluat miercuri misiunile de poliție aeriană în spațiul României de la piloții britanici, urmând să le asigure în următoarele patru luni.

Detașamentul canadian, care va asigura misiuni de poliție aeriană întărită (Enhanced Air Policing) împreună cu supersonicele MIG 21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene române, este format din 135 de militari (piloți și personal tehnic) și cinci aeronave CF-18 Hornet .

"Cele cinci aeronave CF-18 Hornet și personalul aeronautic sunt detașate de la Escadrila 425 Aviație din Bagotville, Quebec, personalul de sprijin fiind asigurat de două structuri de aviație din aceeași garnizoană canadiană, RCAF 2 Wing, respectiv RCAF 3 Wing", conform unei informări a ROAF.

"Misiunile desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacității de reacție și a celei de descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității între Forțele Aeriene Române și cele Canadiene", precizează sursa citată de MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău