Forțele aeriene israeliene au atacat ținte Hezbollah în sudul Libanului

  • 08 Ianuarie 13:59
Forțele aeriene israeliene au atacat ținte Hezbollah în sudul Libanului

Armata israeliană a informat luni că a tras din nou asupra mai multor ținte Hezbollah din Liban, relatează Agerpres.

Avioane de luptă ale forțelor aeriene au atacat o instalație militară de lângă Marwahin, în sudul Libanului, și un lansator de rachete în altă parte la graniță, a anunțat armata.

O dronă și un elicopter israeliene au atacat, de asemenea, poziții de unde Israelul a fost atacat, au adăugat forțele armate.

Hezbollah, care este aliat cu organizația teroristă islamistă palestiniană Hamas și Iranul, și forțele israeliene au făcut schimb de focuri în mod repetat în ultimele zile.

În războiul în desfășurare din Gaza, declanșat ca urmare a atacurilor Hamas din 7 octombrie anul trecut, miniștri de externe, cum ar fi secretarul de stat american Antony Blinken, se tem de o extindere în alte părți ale regiunii.

Blinken, la fel ca ministrul de externe german Annalena Baerbock, se află în prezent în Orientul Mijlociu și vizitează mai multe state pentru a discuta despre situația legată de conflict.

Baerbock intenționează să îi viziteze luni pe palestinienii din Cisiordania și să se întâlnească cu ministrul de externe Riyadh al-Maliki la Ramallah. Miercuri, politiciana ecologistă intenționează să călătorească în Liban.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:6,17 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău