Formațiunile politice pot depune documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat

  • 14 Mai 2021 08:23
Formațiunile politice pot depune documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat

Comisia Electorală Centrală anunță că de astăzi, 14 mai, începe perioada în care pot fi depuse documentele necesare pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Dreptul de a desemna candidați pentru alegerile parlamentare îl au: partidele și alte organizații social-politice înregistrate, în modul stabilit, până la stabilirea datei alegerilor, în conformitate cu statutele (regulamentele) lor și cu legislația în vigoare, blocurile electorale, înregistrate de CEC și cetățenii Republicii Moldova care își înaintează propria candidatură (candidații independenți).

Conform prevederilor legale, candidatul la funcția de deputat va prezenta setul de documente stabilit de Regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, aprobat de CEC.

Listele candidaților vor fi întocmite respectându-se cota minimă de reprezentare de 40% pentru ambele sexe. Poziționarea candidaților pe liste se face conform formulei: minimum patru candidați la fiecare zece locuri.

Pe 11 iulie 2021 în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău