Formațiunile politice din R. Moldova trebuie să prezinte la CEC rapoartele privind gestiunea financiară a partidului în anul 2020

  • 08 Martie 2021 13:50
Formațiunile politice din R. Moldova trebuie să prezinte la CEC rapoartele privind gestiunea financiară a partidului în anul 2020

Formațiunile politice din Rep. Moldova mai au la dispoziție aproximativ trei săptămâni pentru a prezenta la Comisia Electorală Centrală (CEC) rapoartele privind gestiunea financiară a partidului în anul 2020.

Potrivit unui comunicat al CEC, raportarea, care trebuie realizată până la 31 martie, poate fi făcută atât pe suport de hârtie cât și în formă electronică. Partidele politice ale căror venituri sau cheltuieli anuale depășesc un milion de lei sunt obligate să efectueze auditul rapoartelor privind gestiunea financiară cel puțin o dată la 3 ani, mai notează CEC.

Potrivit datelor oficiale, 50 de partide politice sunt înregistrate în prezent la Agenția Servicii Publice. Totodată, de la începutul acestui an, încă două formațiuni se află în procedură de constituire și înregistrare. Este vorba de Partidul ”Puterea Oamenilor” fondat de fostul primar interimar Ruslan Codreanul și de Partidul Schimbării constituit de expertul în politici publice Ștefan Gligor.

CEC atrage atenția că neprezentarea raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale privind gestiunea financiară a partidelor politice, faptă ce se consideră contravenție și este pasibilă de răspundere contravențională.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău