"Foreign Policy": Putin principalul "Don Juan" al țării

  • 12 Noiembrie 2014 13:21

Presa internațională dezbate intens comportamentul președintelui rus Vladimir Putin la Forumul Cooperarea Economică Asia-Pacific, APEC, de la Beijing, China.

«Președintele rus Vladimir Putin a flirtat cu prima doamnă a Chinei» acesta este titlul ales de de publicația "International Business Times" pentru articolul consacrat acestui subiect. În schimb, publicația "Foreign Policy" l-a catalogat pe președintele rus ca fiind principalul "Don Juan" al țării. Este vorba despre incidentul de pe stadion unde participanții la summitul APEC urmăreau focurile de artificii.

Președintele rus Vladimir Putin se afla chiar lângă soția liderului chinez, pe care la un moment dat a acoperit-o cu un pled. Presa internațională mai menționează că gestul este unul plin de politețe, din punctul de vedere al europenilor, dar total inadmisibil, din punctul de vedere al chinezilor, care nu admit ca femeia să fie atinsă de un străin. Site-ul chinez Guancha susține că acest gest este unul obișnuit pentru președintele rus, Vladimir Putin. Publicația amintește că liderul rus a mai făcut acest gest, acoperind-o cu un pled și pe Angela Merkel, la Summitul G20 de anul trecut.

Cenzura din China a interzis difuzarea înregistrării video cu acest episod, dar, cu toate acestea, înregistrările au reușit să ajungă pe Youtube.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău