Fondul de Inovații UNICEF: Finanțare pentru Startup-urile de tehnologii

  • 02 Februarie 2016 17:45
Fondul de Inovații UNICEF: Finanțare pentru Startup-urile de tehnologii

Startup-urile de tehnologii care dezvoltă noi soluții și pot îmbunătăți viața celor mai vulnerabili copii din întreaga lume, sunt invitate să aplice pentru finanțare la Fondul de Inovații UNICEF.

Scopul Fondului este de a investi în tehnologii open source pentru copii, adică în tehnologiile care sunt accesibile pentru întreaga lume, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat remis presei de UNICEF, pentru a beneficia de finanțare, proiectele trebuie să fie open source și să aibă un prototip de lucru. Ele se pot referi atât la dezvoltarea unei noi tehnologii, cât și la extinderea sau îmbunătățirea unei tehnologii deja existente.

Investițiile Fondului sunt concentrate pe trei domenii de portofoliu. Unul dintre acestea se referă la produse pentru tinerii sub 25 de ani, pentru a aborda o gamă largă de nevoi, inclusiv educația și participarea activă a tinerilor. Un alt domeniu de portofoliu vizează informațiile în timp real pentru luarea deciziilor, dar și infrastructura, necesară pentru a spori accesul la servicii.

Cererile vor fi evaluate în funcție de mai multe criterii, inclusiv puterea echipei și relevanța proiectului pentru copii. Un alt criteriu este și abilitatea de a vedea un viitor potențial de valoare în proprietatea intelectuală open source creată.

Aplicațiile vor fi expediate nu mai târziu de 26 februarie 2016. Mai multe informații sunt disponibile la www.unicefinnovationfund.org

Fondul de Inovații UNICEF, oferă finanțare inovatorilor care se afla în țările în curs de dezvoltare pentru a-i ajuta să-și aducă proiectele testate la etapa următoare.

Până acum Fondul de Inovații UNICEF a adunat nouă milioane de dolari. Anterior, Fondul a investit în soluții tehnologice, cum ar fi RapidSMS, RapidPro și U-Report, care ajung acum la milioane de utilizatori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău